HER ŞEYİN BİR ANLAMI OLMALI!…

“Kimi zaman bir sözcük, bir cümle ya da bir şiir, bir öykü o kadar derinlikli ve berrak, o kadar yerli yerindedir ki, en azından bir an için, gerçekte özümüzün ne olduğunu ve gerçek evimizin neresi olduğunu anımsamamızı sağlar…” (Kurtlarla Koşan Kadınlar, Clarissa P. Estês)

***

Ne olursa olsun, kavgalar, sokak çatışmaları, tantana, gürültü, paniğe kapılma ve sakin ol ve sakin dolaş..Çünkü içsel sessizliğinde hep huzur vardır. Korkma, herkesle dost olmaya, arkadaşça davranmaya çalış ama seni yok etmelerine izin verme. Anlatacağımız şeyler anlaşılır şekilde olsun ve karşımızdakini de dinlemeyi sakin unutmamak lazım.

Hani derler ya, aptallarla tartışmayın aranızdaki farkı anlayabilirler. Biz yine de aptal ve cahillerle konuşalım, hatta tartışalım ve onları da dinleyelim zaman zaman.

En büyük yanlışlarımızdan biri de sevmediklerimize, seviyor gibi davranmak. Aslında kötü bir şey. Sevmiyorsan, sevmiyorsundur. Hayatı güzelleştirmek, çirkinleştirmek bizim elimizde. Sadece hayatı mı? Hayır. Her şeyi güzelleştirmek bizim elimizde. Her şeyin bir anlamı olmalı! Yaşamında.

Kısacası, her İnsanın, dili, dini, rengi, bayrağı ne olursa olsun, en az sizin kadar yaşama hakkı olduğunu,  önemsenmeye,  sevilmeye değer olduğunu unutmayın…

Barış, dostluk,  sevgi, hoşgörü ve içtenliğin, paylaşmanın,  duymanın ve fark etmenin,  dünyayı yaşanabilir hale getirebilecek en güçlü silahlar olduğunu unutmayın.