Yeni gelişmelerle ekonomimiz düzene girecek

İş insanı ve MTSO Meclis Başkan yardımcısı Orhan Kemal Yüksel, Türkiye’nin ekonomik sorunları kısa zaman dilimi içinde çözerek, ülkenin ekonomik olarak büyümesinin gerçekleşeceğini söyledi.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Yeni ekonomik paketin içerisinde bir çok değişimin yaşanacağına dikkat çeken Yüksel, “ülkemiz, dış kaynakların aleyhimize yaptığı çalışmalar sonucu bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözümü, yine iktidarda” dedi.

MTSO Meclis Başkan yardımcısı ve iş insanı Orhan Kemal Yüksel, Türkiye’nin dış güçlere karşı mücadele edecek gücünün olduğunu söyledi.

Son günlerde kurlardaki artışla ilgili kısa bir bilgi veren Yüksel, “Yaşanan olumsuzluklara rağmen, yıl sonunda kadar pozitif büyüme ile bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Bakanımız Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomi programında,  2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8,5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4,9‘luk enflasyon hedefleniyor. Enflasyonda hem ÜFE hem TÜFE’de beklenilenin çok üstünde bir performansı ortaya koyduk. Özellikle yılın ikinci yarısında ertelenen özel tüketimde de ivmelenmeyi bekliyoruz. Merkez Bankasının piyasalarda finansal istikrarı önceliklendirme politikası değişikliği TL referansıyla birlikte faizin ülke içinde öngörülebilir olmasının yanında çok önemli adımlar atıldı. Özel bankaların kredi daralmasına şahit olduk. Ekonomimizin en büyük kırılganlıklarının başında gelen cari açık meselesiyle mücadelede bu yıl önemli bir başarı elde edildi” diye konuştu.