Toroslar’da Bilişim ve Gençlik zirvesi yapıldı

Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği ve Toros Üniversitesi Bilişim ve Gençlik Zirvesi gerçekleştirdiler.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Toros Üniversitesi öğretim görevlisi Volkan Güngör, teknoloji uzmanı Dinçer Karaca ve Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca zirveye, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Baş Danışmanı Yüksel Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, MESİAD Başkanı Hasan Engin, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsünde gerçekleşen zirvede ilk konuşmayı, okulun geleneği gereği Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencisi Boran Ceber yaptı.

Ceber, “Zaman, mekan, mesafe tanımaksızın bilgininin bir yere ulaştırılması ve bu bilgilerin toplanması, işlenmesi bilişim olarak tanımlanır ve günümüzde insanlar bilişimden etkilenirler. Bu kadar değerli katılımcılarında bulunduğu bu etkinlikte inanıyorum ki hepimizin aklındaki birçok soru giderilmiş olacak. “Eğitimin Ötesinde, Yaşamın” İçinde sloganıyla çıktığımız bu yolda tek amacımız sizleri bir adım daha ileri taşıyabilmek” dedi.

TOROS ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜMÜZ VAR

ÇUGİDER Başkanı Süleyman Aktaş, “Çukurova Genç Girişimci iş insanları Derneği olarak Toros Üniversitesi ile 2 yıldır imzaladığımız iş birliği protokolümüz bulunmaktadır. Önceliğimiz buradaki öğrencilerimize stajyerlik imkanı sağlamak, iş hayatına geçiş öncesi onları sektöre ve arzu ettikleri işlere hazırlamak adına, geçiş politikalarını daha iyi koordine etmektir. Gençlerde işsizlik ülkemiz ile sınırlı kalmayan küresel bir sorun haline gelmiştir. Son yıllarda maalesef ülkemizdeki genç yetişkinler arasında da işsizlik oranları yükselmektedir. Tüm gençlerimizin, özellikle istihdam noktasında ilk arananlar arasında olan deneyim eksikliklerini tamamlamaya ihtiyacı vardır. Bu bağlamda istihdamla ilgili kaygılarına destek olmak adına; Fikrin Proje sahibi Derneğimizin Yürütme Kurulu üyesi Sibel Gelbul’un“İlk fırsat programı 6 ay 6 genç”  Projemizin protokolünü imza ettik. Protokol kriterlerine uygun mezun gencimizden, bu sene proje kapsamında adım atarak destekleyici firmalarımızla işbirliği protokolü imzaladık. Kısaca; mezun gencimiz destekleyici firmada 6 Ay; Ücreti, yol ve yemek gideri ve SSK güvencesi firma tarafından karşılanmak suretiyle, 6 Ay çalışacak.6 Ay’ın sonunda karşılıklı verim aldıkları takdirde devam edecekler. Elbette gençlere bu imkanı sunarken onların da bu 6 Aylık zamanı iyi değerlendirmeleri ve kendilerine fırsatı olarak çevirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

STK İLE İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Toros Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, Üniversitenin STK ile işbirliğini önemsediklerini dile getirdi. Mazmanoğlu, öğrencilerin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu, okuldan mezun olan gençlere bu İlk fırsat Programı ve STK’ların destekleriyle olmasının ayrıcalıklarından bahsetti.  

Bilişim ve Gençlik Zirvesi’nin konuk konuşmacıları; Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez “İhtiyacınız olan tek şey hayal gücü.” Benim üzerinde duracağım konu; var olan toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmek ve bunları hayata geçirmektir. Son dönemlerde, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin birlikte gerçekleştirdiği çeşitli projeler üretilmekte” dedi.

Sönmez, gençlere iş dünyası, bilişim ve Endüstri 4.0 anlatırken, Çukurova havzasının  toprak ve güneş açısından çok büyük zenginliğe sahip olduğunu, gelecekteki meslek seçimlerini bu doğrultuda hedeflemeleri gerektiğini vurguladı.

Sönmez, gençlere hayal kurmaktan asla vazgeçmemelerini söyledi. Sönmez son olarak, Toros Üniversitesinin ilk konuşmaya öğrenci topluluk başkanına vermesinin de önemli ayrıntı olduğunu ve gençlerin önceliğine verilen değerden memnuniyetini dile getirirken, Federasyona bağlı Çukurova Genç Girişimci İş İnanları Derneği Yönetim Kuruluna ve üyelerine de projeye verdikleri destek için teşekkür etti. Teknoloji Uzmanı Tekno Trend Prog. Sunucu ve Yapımcısı Dinçer Karaca, Toros Üniversitesi Öğretim görevlisi Volkan Güngör’ün, gençlere hızla ilerleyen teknolojinin görsellerini sunumlarla anlattı.

Arbel Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi, Askon Başkanı, Çugider Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan’da konuşmasında, “ Gençleri geleceğe taşımak ve teknolojinin gelişmiş tüm yanlarını kullanmak lazım dedi. Arslan ayrıca Arbel ve Arslan Ailesi olarak bu projede yer almaktan mutluluk duyduğunu, STK’ların Üniversiteler ile işbirliği içinde çalışmasının katkılarından bahsederek ÇUGİDER’e teşekkür etti.

 Son olarak Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Süleyman Türkel, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan V., Prof. Dr. Yusuf Zeren, Mühendislik Fakültesi Dekan V.,Mütevellit Heyeti Bşk Yrd. Nil Özveren Aşkın tarafından; ARBEL (Hasan Arslan),Atako, Flay Lojistik, BALPET(Mazlum Balkan),Sibel GELBUL(Çugider Basın Medya Bşk Yrd),Volkan Güner(Öğrt. Görev),Dinçer Karaca (Trend.Tek. Sunucusu), Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez’e teşekkür plaketi takdimleri yapıldı.