BOCCE DÜNYA ŞAMPİYONASI START ALIYOR

Mersin’de yarın başlayacak olan Dünya Kadınlar Bocce Kupası ve Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası start alıyor.

GÖRKEM ARSLAN/ Stajyer

9 Kasım’da sona erecek olan Dünya Kadınlar Bocce Volo Kupasına 12 Ülkeden, 36 kadın katılacak. Dünya Erkekler Bocce Volo şampiyonasına ise 23 ülkeden, 120 sporcu katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Mersin Valiliği, Toroslar Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Toroslar Bocce Salonu’nda gerçekleştirilecek organizasyonun tanıtımına, Uluslararası Bocce Federasyonu Genel Sekreteri Pascal Hernandez, Uluslararası Bocce Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Turnuva Direktörü Henry Eskalya ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen katıldı. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Türkmen, Bocce şampiyonasının Mersin’e verilmesi amacının, Türkiye’nin en iyi tesisine sahip olması olarak gösterdi. Türkmen, ayrıca bu tür organizasyonları genelde Fransa’nın yaptığına dikkat çekerek, bunu Mersin’e almalarının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Şampiyona için bütün hazırlıkları tamamladıkları bilgisini veren Türkmen, “Mersin’de peş peşe yapılacak 2 organizasyon bir ilk olma niteliği taşıyor. Bu organizasyonlar daha önce ardışık yapılmamıştı. Ayrıca, Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası ilk kez kotalı bir biçimde yapılıyor. Dolayısıyla ilklerin olduğu bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

HERNANDEZ’DEN TEŞEKKÜR

Uluslararası Bocce Federasyonu Genel Sekreteri Hernandez, Mersin’de yapılacak organizasyona destek veren herkese teşekkür etti. Mersin’in daha öncede Akdeniz Oyunlarında başarılı bir ev sahipliği gerçekleştirdiğine vurgu yapan Hernandez, şimdi da aynı başarıyı Bocce’de göstereceklerini ifade ederek, Mersin’de de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Adnan Baş’da, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.