3. AKOB Ulusal Oda Müziği yarışması

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen 3. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması öğrenci / grup performansları ve ödül töreni, 15 Nisan 2018 günü MEÜ Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

Jüri üyeliklerini; Prof. Dr. Devlet Sanatçısı Suna Kan, Fazıl Tütüner,  Prof. Burak Tüzün, Doç. Gökhan Aybulus, Yard. Doç. Halit Turgay, Münif Akalın’ın yaptığı yarışmada, 14 -15 Nisan Mayıs günü gerçekleştirilen performansların ardından değerlendirmelere geçildi. Saat 14:00’de düzenlenen tören ile de dereceye giren gruplara ödülleri verildi.

11 Oda Müziği Grubu’nun katılım gösterdiği yarışmada;

1.lik ödülünü Serçin Yatkın (Çello) – Sofiko Tchumburidze (Keman) – Özgür Deniz  Akalın (Piyano) ‘dan oluşan Arensky Trio

2.lik ödülünü Ece Selin Yüksel (Flüt) –  Eren Çam (Klarnet) – İrem Yunkuş (Piyano) ‘dan oluşan  Haçaturyan Trio

3.lük ödülünü  Rüzgar Turgay (Keman), Ekin Güldoğan (Keman) – Nora Heder (Viyola) – Şule Berna (Çello )’den oluşan Beethoven Quartet  ve Eda Sevinmiş (Piyano), İlayda Yılmaz (Klarnet) – Özgür Deniz Kaya (Viyolonsel) oluşan Kiana Trio

Kemal Rastgeldi Mansiyon ödülünü  Eren Çam(Klarnet), Ece Selin Yüksel(Flüt), Deniz Akalın (Piyano) Gülce Demirhan (Fagot) Barış Eren Türkmen (Korno ) Meri Musaev (Obua)’dan oluşan Jacob Sextet  layık görüldü.

İlk kez ulusal boyutta düzenlenmesi açısından büyük önem taşıyan organizasyon ödülleri açısından da çok değerli idi. 1. olan gruba 5000 TL ve yeni sezonda AKOB organizasyonunda bir konser düzenlenmesi; 2. olan gruba 3000 TL, 3. olan gruba 2000 TL (üçünçülüğü paylaşan gruplar ödülü de paylaştılar), Kemal Rastgeldi Ödülü’ne layık görülen gruba da AKOB Yayınları’ndan çıkan ‘Ben Nevit Kodallı’ kitabı verildi.

Törende ayrıca tüm jüri üyelerine AKOB Yayınları’ndan  çıkan Ben Nevid Kodallı kitabı hediye edilirken, ressam Mehmet Ali Meriç tarafından yapılan tablo Suna Kan’a kendisi tarafından; organizasyona sponsorluk ve bağış desteğinde bulunan Serdar Erkan, Zuhal Karamehmet ve Mahmut Açıkalın’a plaketleri AKOB Başkanı Fazıl Tütüner tarafından takdim edildi.