Yanlış insanlar!

Büyümekten korkma: her yaşın kendine has bir cazibesi vardır. Geçen yıllar sadece zorluk ve kayıplar değil, her şeyden önce tecrübe, bilgelik, espri anlayışı, hayatta olup biten herşeye sakin ve ayık bir bakış.

Catherine Denev

***

Neden düşündüğümüz gibi yanlış insanları hayatımıza çekeriz.

Bu dünyada benzerlik yasası işliyor. Sadece içimizde ne varsa hayatımıza çekebiliriz. Başka bir şey yok. Bu nedenle hayatınızda her zaman bir nedenden dolayı sevmediğiniz insanlarla karşılaşıyorsanız. Özellikle de bu insanlar, sizin sevmediğiniz özelliklere sahipse, sizi o kişiye çeken tam olarak nedir bir düşünün derim? Senin için neyi öne çıkarıyor? Bu tür durumların tekrarlanmaması için kendinizde hangi özelliğinizi değiştirmeniz gerekiyor? Kendiniz üzerinde ne kadar iyi çalıştığınızın ölçüsü, çevre değişikliği veya başkalarının size olan davranışlarının değişmesi olacaktır.

***

Hassas insanlar, taktik, dikkatli, anlayış ve empati gibi özelliklere sahip insanlardır.

Taktik: Hassas insanlarda incelik vardır, durum ne olursa olsun başkalarına kibar davranabilirler.

Dikkat: Hassas insanlar, başkalarını incitmemek ve rencide etmemek için, davranışlarında ve sözlerinde özellikle dikkatli olurlar.

Anlayış: Hassas insanlar başkalarının duygularını ve ihtiyaçlarını anlayabilir ve bu nedenle ilişkilerde özellikle dikkatli ve ilgili olabilirler.

Empati: Hassas insanlar başkalarının rahat hissetmesine, anlayış ve empati hissetmesine yardımcı olabilir.

Saygı: Hassas insanlar farklılıkları anlayarak ve kabul ederek başkalarının bireyselliğine ve haklarına saygı duyabilirler.

Genel olarak hassas insanlar diğer insanlarla iletişim kurma ve etkileşim kurma, onların duygu ve ihtiyaçlarını anlama ve kabul etme yeteneğine sahiptir. Nazik davranabilir, yaptıklarının ve sözlerinin akıbetini düşünebilir, daima başkalarını incitmemeye çalışırlar. Aynı zamanda farklılıkları anlama ve kabul etme ve başkalarının haklarına saygı duyma yeteneğine sahiptirler.