Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
HABER MERKEZİ
Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Mersin Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Karaselçuk, öğretim elemanları, idari personel ve mezunlarımızın yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı öğrencileri tarafından dans gösterisi gerçekleşti.
Mersin Üniversitesi olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş ve nitelikli insan gücüne pırıl pırıl değerli gençler kazandırabilmenin gururunu yaşadığını belirterek açılış konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugün, öğrenci olarak geldiğiniz Üniversitemizden birer diş hekimi olarak ayrılıyorsunuz. İnsan sağlığına ve yaşamına birebir dokunan bir mesleğin temsilcileri olarak; Üniversitemizden aldığınız eğitim ile mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize, vatanımıza ve milletimize hizmet eden iyi birer hekim olacağınıza inancımız tam. Sizlerin gösterdiği ve elde ettiği başarılar, Üniversitemizi daha da yüceltecek ve onurlandıracak. Hepinizi mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum” dedi.
Yaşar, “Hiç şüphesiz, bugün hayatlarınızdaki en özel ve gururlu günlerden birisini yaşıyorsunuz. Gözünüzden bile sakındığınız evlatlarınız artık birer hekim oldular. Onların her zaman yanında oldunuz. Bizler de evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirmek ve iyi birer diş hekimi olmaları için çok çalıştık. Evlatlarınız, sizlerin ve hocalarının emeklerinin karşılığını bugün alacakları diplomaları ile verecekler. Diş hekimliği eğitimi gibi zor bir süreçte evlatlarınızın maddi ve manevi yanında olduğunuz için şahsım ve Üniversitem adına sizlere sonsuz teşekkür ediyor, hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
YAŞAR’DAN TEŞEKKÜR
Diş Hekimliği Fakültemizin öğretim elemanlarını bu anlamlı günün en önemli mimarlarından olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerinizi onlara aktardınız. Davranışlarınızla onlara olumlu örnek oldunuz. Hem teorik hem de pratik anlamda öğrencilerimizi tam donanımlı birer diş hekimi olarak yetiştirdiniz. Sizlere de emekleriniz için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Son olarak tüm mezunlarımıza yaşamları boyu sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Ülkemizin sizler gibi nitelikli gençlere her zaman ihtiyaç duyduğunu asla unutmayın. Hedeflerinizin peşinden giderken sabırlı ve azimli olun. Mersin Üniversitesi’nin kapısı sizlere her zaman açık olacak. Şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
“SİZLER BU ÂNA, HAYATIN SİZE ÇIKARDIĞI HER ZORLUĞA RAĞMEN HAK EDEREK GELDİNİZ”
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, “Akademik hayatım boyunca pek çok mezuniyet törenine katıldım. Ve istisnasız her seferinde olağanüstü hissettim.” diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Fethi Atıl, “Dile kolay, hekimlik sanatı eğitim gibi çok zor bir sürecin sonuna gelmiş, eğitim hayatlarının başından bu yana çok çalışmış, fedakârlık göstermiş gencecik bireylerin emeklerinin taçlandırıldığı bu törende heyecanlanmamak kolay değil” diye konuştu.
Bu başarının en büyük ortaklarının mezun öğrencilerimizin bu seviyeye gelmesi için en büyük fedakârlığı gösteren aileleri olduğunu belirten Prof. Dr. Fethi Atıl, “Aileleriniz burada bizlerle, yanımızda olmaları, başarınızı paylaşıyor olması anlamına gelir. Ben bugün âdet olduğu üzere sizlere hekimliğin anlamını anlatmak istemiyorum. Sizlere; sizi bekleyen maceranın ne kadar zorlu olduğunu, çok büyük bir sorumluluk alacağınızı, sanatınızı bir meslek gibi görmeyip hayat tarzı olarak kabul etmeniz gerektiğini, en büyük görev ve alışkanlığınızın her zaman sorgulamak, bilimsel doğruyu aramak ve bulduğunuzu düşündüğünüzde yine, yeniden ve her zaman sorgulamak olduğunu da hatırlatmayacağım” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl’ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına söz alan fakülte birincisi Diş Hekimi Sevtap Şimal Reyhan, “Beş yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu, mezun oluyoruz. Fakat içimizde buruk bir sevinç yaşıyoruz. Çünkü bu fakültenin ikinci mezunları olarak birçok şeyi ilk kez beraber tecrübe ettik ve çok değerli anılar biriktirdik. Şimdi ise alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anları paylaştığımız fakültemizden ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmemde ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın payları büyük. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Mezuniyetimiz kutlu olsun. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının sonrasında fakülte birincisi Sevtap Şimal Reyhan’a temsili diploması ve plâketi Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından takdim edildi. Daha sonrasında fakülte birincisi Sevtap Şimal Reyhan, 2022-2023 mezunları adına yaş kütüğe isim plâkasını Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile birlikte çaktı.
Fakülte ikincisi Şazer Kirazdere’ye temsili diploması ve plâketi Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara; fakülte üçüncüsü Esra Dağ’a ise temsili diploması ve plâketi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl tarafından takdim edildi.
Dereceye giren öğrencilere belge takdiminin ardından, diğer mezunlar da temsili diplomalarının verilmesinin sonrasında, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Gümüş tarafından mezunlara hekimlik andı okutuldu.
Mezuniyet töreni, hekimlik andının okunmasının ardından mezunların, keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



