“Mersin’e yakışanı yapmak için gayret ediyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen II. Liderlik Akademisi’nda yaptığı konuşmada, “Umut ediyorum, Tarsus’tan Anamur’a kadar her bölgede merkezi yönetimle uyum içerisinde güzel yatırımlar yaparız. Mersin çok müstesna, muazzam özellikleri olan bir il. Mersin’e çok şey yakışıyor. Biz de yakışanı yapmak için gayret ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen II. Liderlik Akademisi’ne katıldı.

Akademide konuşan Seçer, “Benim değişimci, dönüşümcü, kapsayıcı, yönetici bir lider olarak, himayemde çalışanları kapsayan, kucaklayan, onlara aidiyet veren, onlara misyon katabilen ve iyi özelliklerini ortaya çıkarabilen ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak için onlara yatırım yapan, öncülük eden bir lider hüviyetinde olmam lazım. Liyakatli kadrolarla çalışamazsanız sermaye olarak istediğiniz kadar güçlü olun bunun kıymeti harbiyesi yok. Parayı yöneten beyin, işletmeyi yöneten birikimdir” dedi.

“LİDERLİK AKADEMİSİ DEĞERLİ VE ÖNEMLİ BİR TOPLANTI”

Seçer, Mersin’i yönetirken kapsayıcı, birleştirici ve bütünleştirici bir liderlik anlayışı ile hareket ettiğini ifade etti. Akademisyenlerle iş dünyasını bir araya getirmenin, bilgilerin ve deneyimlerin aktarılmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Seçer,  kentin yararına olacak konularda, Mersin ortak paydası için tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını iletti.

İş dünyası ve akademik camianın bilgi birikimini birleştirerek, kentin yararına olacak konularda güç birliği yapmasının önemli olduğunu ifade eden Seçer, “Bu toplantı değerli ve önemli. Liderlik Akademisi kavramı altında birçok alanda değerlendirmeler olacak. Sahada analitik olarak öğrendiğimiz bazı konuların, bilimsel olarak da, teorik olarak da değerlendirilmesi önemlidir. Onun için akademisyenlerin, buradaki iş dünyasının temsilcilerine değerlendirmeler yapması, görüşlerini aktarması son derece öğretici. İş dünyasından siyasetin içine girmiş bir insan olarak bunun değerini biliyorum. Bu toplantılar umut ediyorum gelecek yıllarda yinelenecek” dedi.

“MERSİN’E ÇOK ŞEY YAKIŞIYOR”

Silifke ilçesine yönelik de bazı değerlendirmeler yapan Seçer, Silifke’nin önemli bir ekonomik, kültürel ve tarihi potansiyelinin olduğunu ifade ederek, “Silifke’nin ayrı bir yeri olduğunu görmek lazım. Silifke Ticaret ve Sanayi Odamız önemli birikimleri, deneyimleri olan bir oda. Bir anda ve parayla olmuyor. Birikimler kurumda yıllar içerisinde toplanıyor. O yüzden önemli bir kurum. Biz ekonomik olarak Silifke’yi önemsiyoruz. Buraya gözüm gibi baktığımı söyleyebilirim. Birçok şeyi görüyorum, hissediyorum. Burayla ilgili bazı kararlar alınırken yanlış yapmak istemiyoruz. Umut ediyorum sadece Silifkemiz’de değil yine kadim bir ilçemiz olan Tarsus’tan Anamur’a kadar her bölgede merkezi yönetimle uyum içerisinde buralara güzel yatırımlar yaparız. Arzumuz bu. Mersin çok müstesna, muazzam özellikleri olan bir il. Mersin’e çok şey yakışıyor. Biz de yakışanı yapmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

“ELİMDEN GELENİ DEĞİL, HER ŞEYİ YAPIYORUM”

Seçer, Mersin’in potansiyelini açığa çıkarmak için siyasilerin huzuru tesis etmesi gerektiğini belirterek, “Siyasiler olarak dilimize dikkat etmemiz gerektiğini işaret eden bir dönemdeyiz. Bizim bu potansiyeli değerlendirebilmemiz için önce huzura ihtiyacımız var. Huzuru tesis etmemiz lazım. Ben belediye başkanı olarak buna dikkat ediyorum. Elimden geleni değil her şeyi yapmak istiyorum. Her türlü özveride, hoşgörüde bulunuyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin dönemsel sorunların dışında güçlü bir belediye olduğunu vurgulayan Seçer, “Hem ekonomik, insan kaynağı ve coğrafyanın kendine sağladığı avantaj olarak büyük ve güçlü bir belediyeyiz. Diğer büyükşehirlerle karşılaştırdığımız zaman gelirlerimiz iyi. Sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Rasyonel, akılcı bir yönetim anlayışıyla bunu çözeriz. Belediyemizi deneyimli bir anlayışla kamu kurumu olma hüviyetini unutmadan yönetiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HER ALANDA EN İYİSİNİ YAPMAK İSTERİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan tüm bürokratların ve yöneticilerin etkili bir hizmet için lider özelliği göstermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Seçer, “Benim değişimci, dönüşümcü, kapsayıcı yönetici bir lider yönetici konumunda olarak bürokratlarımızdan gelen bilgileri bir potada eritip, doğru bir sentez çıkarma özelliğimin olması lazım. Daire başkanlarımızdan müdürümüze, şeflerimizden işçimize kadar herkesin kendi görev alanı içerisinde kapsamlı bir liderlik vasfı içermesi gerekiyor. Her alanda en iyisini yapmak isteriz” dedi.

“ÜLKEMİZİN DEMOKRATİK OLGUNLUĞA ERİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Seçer, donanımlı, pratik, alanında uzman bireyler yetiştirme konusunda üniversitelere ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Önemli insan kaynağımız var ama en çok sıkıntı çektiğimiz alanların başında bu insan kaynağının bize sunduğu liyakat anlamındaki kalite ortalamasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu görev üniversite-özel sektör işbirliğine bağlı. Bu sağlanamazsa benim belediyede yaşadığım sıkıntılar, tüm kurumlarda yaşanır. Demokratik olgunluk bir toplumun gelişmesi, hukuk devleti olması ve çağdaş medeniyet seviyesine erişmesi, uzun ve meşakkatli bir yol. Bizim yaşadığımız her olay bu yol üzerindeki aşılması gereken bir engel. Bu engeller aşıldığı zaman, ülkenin demokrasisinden ekonomisine, kültüründen sanatına, her şey daha da olgunlaşacak ve çok daha güzel noktalara geleceğiz. Bunun için çabalıyoruz ve hep beraber gerçekleştireceğiz.”