MERSİN’DEN VERİLEN İLK MYK BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU

 Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iştiraklerinden YFM Sınav ve Belgelendirme Merkezi, ilk Mesleki Yeterlilik Belgelerini metal sac işleme ve çelik kaynak alanında sınava girip başarı gösteren Akyürek Tecnology firma çalışanlarına verdi.

HABER MERKEZİ

Bölgedeki rekabet gücünü artırmak ve aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek personelin yetişmesine fayda sağlamak amacıyla kurulan MTSO iştiraki YFM Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi; ilk belgelerini dağıttı.

50 ÇALIŞANINA BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek’in de katıldığı törende Akyürek Technology Firmasının 50 çalışanına belgeleri takdim edildi. Törende Akyürek Technology Yönetimi Ahmet Akyürek, Ali Akyürek, Gül Akyürek, İlker Akyürek ve İpek Akyürek de hazır bulundu.

“EĞİTİM, HAYAT BOYU DEVAM EDECEK BİR SÜREÇ”

Törende, “Ben burada büyük bir Akyürek ailesi görüyorum” diyerek sözlerine başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Eğitim hayat boyu devam edecek bir süreç. İnanıyorum ki zorunluluk olmasa da sizler bu eğitimleri alıp kendinizi geliştirme yönünde adımlar atacaktınız. Akyürek ailesi Mersin ekonomisinin gururu olmaya devam edecektir” dedi.

“KUTLUYORUM”

Akyürek Technology adına konuşan Gül Akyürek ise, “Çalışanlarımızın mesleki yeterliliklerini belge ile taçlandırması için çıkılan yolun ilk bölümü tamamlanmış olup çelik kaynakçı ve metal sac işleme sınavına giren 50 personelimiz başarılı olarak belge almaya hak kazanmıştır. Kutluyorum” dedi. Akyürek yılsonuna kadar makine montaj, metal sac kesim, CNC programcı, plazma kesim, torna, otomasyon sistemleri, elektrik tesisat, pano montajı mesleklerinde mesleki yeterlilik belgelendirme sürecinin de tamamlanacağını bildirdi.