LÖSEV çocukları yalnız bırakmıyor

Başta Adana ve Mersin İl Koordinatör Yardımcısı Ezgi Esen Karadağ, Aktif İletişim Personeli Buğse Harmanda,LÖSEV’in , Ramazanda da lösemili çocuklar ve kanser hastalarını yalnız bırakmadığını söylediler.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Besleyici ve sağlıklı koli içeriklerini ailelerine ulaştırmayı aralıksız sürdüren LÖSEV, başta kanser olmak üzere dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını ve ekonomik zorluklar ile mücadele eden ailelerine sahip çıkıyor.

 

LÖSEV çocukları yalnız bırakmıyor

 

Lösev Adana, Mersin Aktif İletişim Personeli Buğse Harmanda, “Dünyayı sarsan corona virüs salgını karşısında en dezavantajlı kesim, bağışıklık sistemi düşük bireylerdir” dedi.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Harmanda, “Yoğun kemoterapi tedavisi sebebiyle kanser hastaları bu dönemde her türlü enfeksiyon tehdidine açıktır. Bağışıklık sistemi tedaviler yüzünden baskılanan hasta covid-19 salgınında, korunmaya en çok ihtiyaç duyan birey haline geldi.  Diğer taraftan % 90 asgari ücretli ve tek kişi çalışan ailelerde işlerden çıkarmalarda başlayınca temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşamayan lösemi ve kanser hastalarının yardımına her zaman olduğu gibi LÖSEV koşuyor” diye konuştu.

HEM HİJYEN, HEM GIDA KOLİLERİ  GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

LÖSEV olarak her zaman ailelerinde yanında olduklarını ifade eden Harmanda, “Hayırseverler tarafından iletilen bağışları ihtiyaç sahibi kanser hastalarına ulaştırmak için yoğun çalışmalarına devam eden LÖSEV, hijyen kolisinden kuru gıda ve et ürünleri desteklerine kadar koli gönderimlerine aralıksız devam ediyor. LÖSEV çalışanları tarafından titizlikle hazırlanan koliler ihtiyaç sahibi kanser hastalarının evlerine kadar ulaştırılıyor.  LÖSEV, her ailenin evinde sıcak yemek pişebilsin, çocuklar sağlıklı beslenebilsin diye desteklerine hız kesmeden devam ediyor. Lösemi ve kanser hastaları için olmazsa olmaz gıdalar, Ramazan paketleri 81 ildeki ailelerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Türkiye genelinde 40 binden fazla kayıtlı Lösemi ve kanser hastası ailelerine Ramazan gıda kolilerinin yanı sıra kırmızı et desteği, maddi yardım ve hijyen koli destekleri ulaştıran LÖSEV, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmek için fitre ve zekat ile Ramazan bağışlarını kabul etmeye başladı. Adana, Mersin,  Osmaniye, Hatay bölge genelinde de bini aşkın lösemi ve kanser hastasına desteklerini iletiyor” şeklinde konuştu.

BAĞIŞLARINIZ HASTALARA NASIL DAĞITILIYOR

Harmanda, “Fitre ve zekâtınızın yerini bulması, her kuruşunun doğru yerlere ve ellere, incitmeden iletilmesi, bağışlarınızın lösemili ve kanserli çocuklar ile tüm hastalarımıza hayat vermesi için gece ve gündüz titizlikle çırpınıyoruz. LÖSEV, bu nedenle en çok güvenilen ve saygı duyulan vakıftır” dedi.

SİZ DE FİTRE VE ZEKÂTLARINIZLA KOLİ KOLİ MUTLULUK HEDİYE EDİN!

Sosyal sorumluluk kapsamında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Harmanda, “Fitre, fidye ve zekât bağışları ile yüzde 87’si asgari gelir düzeyinin altında, yüzde 11’i ise sosyal güvencesi olmayan LÖSEV’e kayıtlı, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için;

  • Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından “LÖSEV”diyerek,
  • Ülkemizin her köşesindeki PTT şubelerinden,
  • LÖSEV irtibat ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek,
  • Telefonunuzdan LÖSEV Ramazan bağış hattı 1998 numaraya SMS ile “FİTRE- ZEKAT veya FİDYE” yazarak,
  • Tüm faturalı hatlardan 3406’ya HAYAT yazıp bir SMS göndererek
  • veya www.losev.org.tr internet sitesinden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

LÖSEV’e kayıtlı ailelere gönderilmek üzere “Ben de bir koli almak istiyorum” diyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz;

  • Acil Yardım Paketi,
  • Orta Aile Paketi,
  • Büyük Aile Paketi,
  • Mutlu Aile Paketi,
  • Çok Sevinçli ve Zengin Büyük Aile Paketi,
  • Corona Hijyen Paketi

Detaylı bilgiye https://www.losev.org.tr/ramazansitesinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz.