“Küçük Kara Balık” sahnede

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan sezonun ilk çocuk oyunu “Küçük Kara Balık” minik seyircilerle buluştu. “Haydi çocuklar, tiyatroya” sloganıyla yeni sezonun ilk çocuk oyunu olan Küçük Kara Balık’ı ücretsiz olarak sahneye koyan Şehir Tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına da gereken özeni gösterdi.

HABER MERKEZİ

Çocuk hikâyeleri ile halk masalları yazarı ve derleyicisi Samed Behrengi’nin kaleme aldığı Küçük Kara Balık masalı, Nilbanu Engindeniz’in uyarlaması ve Fatih Selçuk’un yönetmenliğinde sahneye konuldu.

Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda, adalet, eşitlik, özgüven, cesaret gibi kavramlar çocuksu bir bakış açısı ile ele alınıyor.

VİRÜSE KARŞI TÜM ÖNLEMLER ALINDI

60 sabit koltuğu sökülen oda tiyatrosunda küçük tiyatroseverlerin oyunu izleyebilmesi için 25 minik sandalye konuldu, halılar kaldırıldı ve yerlerine temizliği daha kolay olan ahşap döşendi. Oyun sırasında salona 12 yaşından büyükler alınmazken, aktörlerin tüm konuşmaları teybe kaydedildi ve oyun playback oynandı. Maske takma kurallarına harfiyen dikkat edilirken, salon, sahne ve kulis temsil öncesi ve sonrasında dezenfekte edildi.  Oyun boyunca hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ekipleri salonda ateş ölçümü yaptı. Dezenfektan ve maske kullanımı gibi kurallara da dikkat eden ekipler, gereken her türlü önlemi aldı.