KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE  

Mersin İl Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

HABER MERKEZİ

Mersin Emniyeti son günlerde yaptığı çalışmalarla kaçakçılara ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Özellikle Vali Çakacak’ın da hazır olduğu toplantı da bu konular ele alındı.

İLGİLİ BİRİMLERDE KATILDI

İlki Haziran ayında gerçekleştirilen İl Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısının 2’ncisine, Vali Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, Mersin Serbest Bölge Müdürü Yusuf Şenel ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ile Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün temsilcileri katıldı.

MÜCADELE 2017’DE DE DEVAM EDECEK

Toplantıda, 21 Haziran 2016 tarihinde yapılan ilk toplantıda alınan kararlar gözden geçirilirken, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri tarafından Mersin’de meydana gelen kaçakçılık olayları ile ilgili bir brifing sunuldu. Kaçakçılıkla mücadele sırasında karşılaşılan sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, çalışmaların 2017 yılında da artarak devam edeceği vurgulandı.