Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mersin’e gelerek, başta Akkuyu Nükleer Santrali açılışı olmak üzere, bir dizi programa katılacak.
GAMZE GÜLSER
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde geri sayım başladı ve bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk ünitenin açılışı yapılacak.
AKKUYU’DA İLK ÜNİTE’DE SONA DOĞRU!
3 Nisan 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temeli atılan Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinde sona gelindi. 4 üniteden oluşan ve Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olma özelliği taşıyan Akkuyu NGS’de, birinci üniteye taze yakıt yüklemesi, bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törende, yakıt yüklenmesiyle birlikte santral, ‘nükleer tesis’ statüsü kazanmış olacak. Törene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise video konferans yöntemiyle katılacak.
ERDOĞAN, BİR DİZİ ÇALIŞMALAR YAPACAK
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santralinin açılışının ardından Mersin’lilerle buluşarak, seçim çalışmalarını sürdürecek.
Mersin’de partililer tarafından karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’i önemsediklerini ve Mersin’den büyük beklentileri olduğuna vurgu yaparken,“Mersin’de inşallah bu defa çok daha farklı bir neticeyi biz Mersinli kardeşlerimizden bekliyoruz. Büyük bir gayretle, Mersin’i inşallah hallaç pamuğu gibi almamız lazım. Durmak yok, yola devam” dedi.



