Engelleri, empati yolu ile aşıyoruz

Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları herkesin anlayabilmesi için Tarsu Avm’de “Engelleri Empati ile Aşalım” adlı farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı fiziki engellere dikkat çekmek, engelsiz vatandaşların engelli vatandaşları anlayabilmesi, günlük hayatta engelli bireylere daha saygılı davranması ve daha çok yardımcı olabilmesi amacıyla etkinlik düzenlendi.

HABER MERKEZİ

Etkinlikte engelsiz vatandaşların yerlere döşenen plastik sarı kılavuz izler üzerinde, göz bandı ve beyaz baston ile yürümeleri sağlandı. Ayrıca bazı vatandaşlar ve çocuklar tekerlekli sandalye kullanırken, bazıları da koltuk değnekleri ile yürüdüler. Engelsiz vatandaşlar bu sayede engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadıkları fiziki zorluklar ile ilgili biraz olsun empati kurabildiler.

Etkinliğe katılan MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur da göz bandı takarak beyaz baston ile plastik sarı kılavuz izler üzerinde yürüdü.

Göz bandı takarak sarı kılavuz izler üzerinde yürüyen, tekerlekli sandalye kullanan ve koltuk değneği ile yürümeye çalışan vatandaşlar, engelli olmanın ne kadar zor olduğunu anladıklarını ve artık engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olacaklarını belirttiler. Engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları bu etkinlik ile empati kurarak anladıklarını, kendilerinin de birer engelli adayı olduklarını ve bu etkinlikten sonra engellilere daha çok yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

Etkinlik sonunda vatandaşlara içerisinde göz bandı, Engelsiz Mersin İçin El Ele yazılı tişört, şapka ve not defterlerinin olduğu çantalar dağıtıldı.