Corona’da artış var!

Yaz mevsimini sonuna geldiğimiz şu günlerde Coronada artış olması ve ölüm sayısının da artması endişe yaratırken, konu ile ilgili Sağlık Bakanlığının da açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

Haftada 450 binlere ulaşan vaka sayısının ölüm oranı ise bilinen rakamlarla günlük 50-60 arası değişiyor.

Uzmanlar artışın önüne geçilebilmesi için aşı olunması gerektiğine, maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesine işaret ederken, insanlarımız maalesef hala kalabalık düğünler, kalabalık plajlar, kalabalık otobüsler, dolmuşlar, kalabalık alış veriş merkezlerinde maskesiz dolaşmaya devam ediyorlar.

Sağlık Bakanlığının haftalık COVID-19 verilerine göre, 25 Temmuz-1 Ağustos’ta 406 bin 322 kişinin testi pozitif çıktı, 337 kişi hayatını kaybetti.

Oysa uzmanlar,  “Salgın bitiyor, artık gündemimizde olmayacak, maskeleri çıkarıyoruz, önlemleri kaldırıyoruz” diyerek önlemler kaldırıldığında; yapmayın, vaka sayılarının azalması sadece mevcut dalganın inişe geçtiğini gösterir, salgının bittiğini göstermez diye yalvardı ama dinleyen çıkmadı.

Salgının başından beri en yüksek vaka dönemini yaşıyoruz. Bu yaşadığımız 5 dalgada da böyle oldu. Ancak hiç salgın kontrolünde çalışmamış her şeyi bilenlerin “salgının mevsiminin olmayacağını bile bilmeden, yanlış yönlendirmelerine de dayanarak, cehaletin alkışlarıyla önlemler kaldırıldı.

‘Bana bir şey olmaz’ diyenlere sözüm, hepimize bir şeyler olacak. Siz tedbir almayın, siz ihmal etmeye devam edin, bakın sadece size değil, hepimize neler oluyor!.