CORONA VİRÜS ETKİSİ

Bir Yıldan fazladır etkisini hızla sürdürmeye devam eden ve önlemlere rağmen büyük hızla yayılan Corona virüste, sadece dün 242’nin ölmesi, yeniden 1 aylık sokağa çıkma yasağını gündeme getirdi.

Etkin önlemlere rağmen, her alanda etkisini gösteren corona virüs, sağlıktan sonra ekonomiyi de dibe vurdurdu. Ekonomi dünyasını derinden sarsan corona virüsten dolayı işsizlik de aldı başını gidiyor. İş yerleri kapanıyor, işten çıkarılmaların önü alınamıyor, evine ekmek götüremeyen insanlar bunalıma giriyor. Hatta ekmeği için her türlü riske giren insanlar bile yüzbinleri geçmiş durumda.

Son dakika haberlere göre, corona virüs ile mücadelede atılacak adımlar, yeni haftadaki Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarının ardından netleşecek.

Corona virüs vakalarının 60 bine dayanmasının ardından yeni önlemlerin gelip gelmeyeceği gündemin bir numaralı konusu olurken, kulislerde iktidar kanadında, Ramazan ayı boyunca kapanma seçeneği tartışılıyor.

Kısacası ülkemizde her gün gündem yeni olaylarla değişirken, ana gündem Corona virüs olmaya devam ediyor.

En çok korkutulan ise, Mayıs ayı ile birlikte sıcakların başlaması ve insanların sokaklara, yazlıklara, sahillere, yaylalara akın etmesi ve bunun sonucunda virüsün daha da çoğalması.

Tek dileğimiz, bir an önce bu virüsün sona ermesi ve ülkenin yeniden sağlığa kavuşması…