ÇIĞIR AÇTIK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  festivale yoğun ilgi gösteren ve sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, festival ile Mersin’de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Yılmaz, Toroslar’ın yaylalarının Kış Turizmi için uygun olduğuna dikkat çekerek, “Geçtiğimiz hafta Kayak Federasyonu Başkanımızla alanımızda inceleme yapmıştık. Bölgemizin kayak  turizmi ve tesis kurmak için uygun olduğunu belirttiler.Bu yönden önemli adımlar atacağız inşallah. Bu zinciri tesisler kurarak, yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerimizin gelmesini sağlayarak devam ettireceğiz” dedi.

Daha sonra ailesi ile birlikte kar motoruna binen Başkan Yılmaz, kar üstünde kızakla kayan vatandaşlarla sohbet etti.

TÜRK BAYRAĞI İLE ALANA GELDİLER

Festivalde düzenlenen kayaklı koşu ve snowboard gösterileri ise nefes kesti. Sporcular, ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte alana gelirken, büyük heyecana sahne olan bu gösteri ise katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da festivale damga vurdu. Yamaç paraşütü sporcuları, Arslanköy’ün en yüksek noktası olan yaylacık tepesinde uçuş gerçekleştirdi. Karla kaplı tepeden uçan sporcular, dakikalarca havada kalarak beyaza bürünen  eşsiz manzaranın tadını çıkardı.