‘YÜRÜYÜŞ YAPIN, BİSİKLET SÜRÜN’

Büyükşehir Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında sürdürülebilir kentsel ulaşımda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasında vatandaşlara, yürüyüş yapmaları ve bisiklet kullanımını arttırmaları çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteğiyle 16-22 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftasının bu yılki teması “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme”, sloganıysa “Birlikte Yürüyelim” olarak belirlendi.

“YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET SÜRMEYE BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan Antrenör Fatih Kaya, hafta dolayısıyla vatandaşlara yürüyüş yapma ve bisiklet sürme çağrısı yaparak, uyarılarda bulundu. Aynı zamanda milli sporcu olan Kaya, sporun bir yaşam biçimi olması gerektiğini vurgulayarak, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın önemine değindi. İnsanlara yürüyüş ve bisiklet sürme çağrısı yapan Kaya, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu yılki temamız ‘Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme’, sloganımızsa ‘Birlikte Yürüyelim.’ Bu kapsamda biz, insanlarımızı spora ve hareketliliğe teşvik etmiş oluyoruz. İnsanlarımızın gelişen teknolojiden kaynaklı hareketlerinin kısıtlandığını tüm dünya görüyor. Araç kullanımı ülkemizde ve dünyada arttı. İnsanlarımızın bu kapsamda tabii ki hareketleri de kısıtlanmış oldu. Yürüyerek gidebilecekleri her yere artık araçla gider oldular. Bundan kaynaklı sağlık problemleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlarımızı her zaman yürüyüşe ve bisiklet sürmeye bekliyoruz” dedi.