“Yasalarımız işlevsiz hale getiriliyor”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Maalesef yasalarımızdaki birçok hüküm açık bir şekilde ifade edilmesine rağmen, uygulayıcıların elinde oyuncak oluyor ve işlevsiz hale getiriliyor” dedi.

Mersin Barosu’nda avukatlık stajını başarıyla tamamlayan Av. Berivan Ebru Güler, Av. Volkan Balta ve Av. Hatice Kübra Turgut, düzenlenen yemin töreninde yemin edip cübbe giyerek, meslek hayatına resmi olarak adımı attı.

HABER MERKEZİ

Mersin Baro Odası’nda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, mesleğe ilk adımı atan avukatların heyecanını paylaştı. Ülkemizdeki hukuk sistemini eleştiren Yeşilboğaz, “En üst mertebede, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamındaki kuralların dillendirilmesi güzel ama biz uygulamaya bakıyoruz. Maalesef yasalarımızdaki birçok hüküm açık bir şekilde ifade edilmesine rağmen, uygulayıcıların elinde oyuncak oluyor ve işlevsiz hale getiriliyor. Önemli olan kanunların yazılı olması değil, nasıl uygulandığıdır. Eğer uygulamayı hukukçularımız düzgün yaparsa, siyaseti hukuktan ayrı tutarsa, yargı reform paketi işimize çok yarayacak. Bunun için iyi niyetli olmalarını ve uygulamayla uyuşmasını öneriyorum. Genç meslektaşlarımıza çıkmış oldukları bu yolda, adalet dolu bir mücadele süreci diliyorum” diye konuştu.Konuşmanın ardından kürsüye çıkıp tek tek yemin eden avukatlara cübbelerini, yanında staj yaptığı avukatlarla birlikte giydiren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, daha sonra ruhsatnameleri imzalayarak meslektaşlarına takdim etti.