Terkedilen aileye Büyükşehir sahip çıktı

Mersin’de 6 çocuğu tarafından terkedilen ve torunları ile sokakta kalan Eyyüp ve Zahide çiftine, Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Yaşlılık ve hastalıklarla boğuşurken bir kap yemeğe muhtaç düşen aileye, artık her gün özel bir servisle sıcak yemek götürülüyor.

Gençliğinde çobanlık yaparak 6 çocuğunu yetiştirip büyüten Eyyüp Yalişi (70), yaşlılık nedeniyle güçten düşünce iş yapamaz oldu. Güçten düşünce bir de 5 kız ve 1 erkek çocuğu tarafından kaderine terk edilen Eyyüp Yalişi, eşi Zahide (73) ve annesi vefat edince öz babası tarafından yaşlı çiftin yanına bırakılan torunu ile bir başına kaldı.

HABER MERKEZİ

Çaresizlik içinde Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay’a başvuran ve belinden ameliyat olduğu halde rahatsızlığı devam eden Eyyüp Yalişi ile boyun fıtığı teşhisi konan ancak tedavi olamadığı için ayakta duramayan Zahide Yalişi, Muhtar Akçay tarafından portakal bahçelerinin içinde eski bir bekçi kulübesine yerleştirildi. En yakınları tarafından kimsesiz bırakılan aile, muhtar ve mahallelilerin yardımıyla barınacak bir eve, daha sonra muhtarın Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçmesinin ardından sıcak yemek imkanına kavuştu. Başkan Kocamaz’ın Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine verdiği talimat üzerine de çevrede yerleşim yeri bulunmamasına rağmen kimsesiz kalan aile için her gün özel olarak ev yemeği götürülmeye başlandı.

“BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

9 Kasım tarihinden itibaren özel olarak kendilerine yemek getiren ekiplere teşekkür eden Eyyüp Yalişi “1 torunum ve eşimle beraber yaşıyoruz. Çocuklarım bizi bırakıp gittiler. Biz bize kaldık. Arayıp sormuyorlar bile. Eşim rahatsız, her tarafı ağrıyor, ayağa kalkamıyor, kimse bize bakmıyor. Biz burada tek başımıza yaşamaya çalışıyoruz. Yaşım geçti, gücüm yok ve o yüzden çalışamıyorum. Allah razı olsun devlet bizim babamızdır. Burhanettin Kocamaz bize yemek gönderiyor. Eşim kalkıp yemek yapamıyor, benim zaten gücüm yok. Ama Büyükşehir Belediyesi bize her gün sıcak yemek getiriyor. Yemekleri de çok seviyoruz. Allah razı olsun” sözleriyle bir kap yemeğin bile kendileri için ne kadar önemli olduğuna işaret etti.

“GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDAYDILAR”

Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay da, “Eyyüp amca eşiyle beraber bize geldi, sahipsiz olduklarını, evleri olmadığını ve yiyecek ekmekleri yemekleri bile olmadığını anlattı. 3 aylık maaşları da kesilmişti. Burhanettin başkanımızdan Allah razı olsun. Bu aileye yemek ihtiyacı olduğunu söyledik, aynı gün içerisinde yemek getirmeye başladılar ve o günden beri de her gün bu ailenin yemeğini getirip yediriyorlar. Bu aile bize geldiğinde gerçekten çok zor durumdaydılar” dedi.