Tarhan, Mersin basını ile yeni yılı kutladı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’de görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla buluşarak yeni yıllarını kutladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi sahilinde bir lokantada, gazeteciler onuruna düzen yeni yıl yemeği düzenledi.

HABER MERKEZİ

Geceye, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı. Keyifli bir ortamda gazetecilerle sohbet eden Tarhan, gecenin anısına herkese gül dağıttı.

Gecede bir konuşma yapan Tarhan, artık 2017’nin son günlerinin yaşandığını söyledi. 2017’nin, Türkiye açısından çok iyi geçtiğini söylemenin mümkün olmadığını belirten Tarhan, komşularla yaşanan sorunlar, şehitler, maden ocaklarında can verenler, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile basın özgürlüğünde dünya sıralamasında çok gerilerde olmasının, Türkiye açısından çok iç açıcı bir tablo olmadığını vurguladı. Tarhan, “Ama umutsuz değilim. 2018 yılına umutla girmemiz gerekiyor. İyi bir yıl olmasını arzu ediyoruz” dedi.

1980’den bu yana basın camiasının içinde olduğunu dile getiren Tarhan, bu yıl içinde Mersin’in kaybettiği basın emekçilerini anarak, “Onların da adını burada anmadan geçemeyeceğim. Hamdi arkadaşımızı, Peyami arkadaşımızı, Mustafa Cici arkadaşımızı, Tankut abimizi. Bunların hepsi çok yakından tanıdığım, birlikte olduğum gerçekten çok değerli arkadaşlarımızdı. Onları rahmetle ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

“Belediyeler olarak yerel basına yeteri kadar yardımcı olamıyoruz”

Anadolu’da, Mersin’de yerel basının ne kadar güç koşullar altında görev yaptığını çok iyi bildiğini ifade eden Tarhan, belediyelerin yerel basına destek vermesi gereken kuruluşlardan biri olduğuna işaret etti. Tarhan, “Yeteri kadar yardımcı olduğumuzu söyleyemem. Karınca kararınca bizimki okyanusta bir damla gibi, zaman zaman katkı sunuyoruz. Bu birlikteliklerin çok olması gerekiyor. Basın temsilcilerimizin, cemiyet başkanımızın ve benim programımın çakışmasından dolayı karşılaşamıyoruz. Bu yemeği aylar önce düşündük, ancak bugüne nasip oldu. Ama önümüzdeki süreçte bu birliktelikleri arttıracağız” şeklinde konuştu.

“Neye mal olursa olsun gerçekleri söylemeye devam edeceğim”

Eleştiriye her zaman açık olduğunu belirten Tarhan, “Bizim de eleştirilecek tarafımız oluyor kuşkusuz, eleştirmekte haklısınız. Ancak, buradaki arkadaşlardan hiçbirinin görev yaptığım 4 yılda beni incitecek anlamda haksız bir eleştirisi olmadı. Tüm basın temsilcisi arkadaşlara, bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ben ‘kral çıplak’ demeye devam edeceğim. Parti içinde ve parti dışında bu siyasetin temizlenmesi gerekiyor. Bu siyaset düzelmedikçe ne basının sorunları çözümlenir ne ekonomi düze çıkar. Onun için her neye mal olursa olsun gerçekleri söylemeye devam edeceğim. Yalnız kalsam da doğru bildiklerimi söylemeyi sürdüreceğim. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Ama lütfen bir eleştiriniz varsa benim de görüşlerimi alın. Biz de söyleyelim. Çünkü zaman zaman birkaç arkadaş olmadık şeyler, hayali şeyler yazıyorlar. Gerçekten doğru hiçbir tarafı yok. Hiçbirine cevap vermedim, vermek de istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra Mersin basın camiasıyla daha sık bir araya gelme fırsatı bulmayı dileyen Tarhan, geceye katılan basın mensuplarının yeni yılını kutladı.