MERSİN’İN KURTULUŞU ALT YAPI

Yıllarca Samsun ve Milli Takımlarda futbol oynayan ve namı değer Küçük Ahmet, Ahmet Korkmaz yeniden Antalyaspor’un scout ekibinde yurtdışı ekibinde yer aldı.

Türk futbolu ve Mersin futbolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Korkmaz, Mersin İdmanyurdu’nun yeniden özlenen yerde olması için Mersin takımlarının alt yapıya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Türk futbolunun önemli isimlerinden ve Antalyaspor Alt yapı genel koordinatörü olan Sedat Karabük’le uzun yıllar birlikte çalışan Korkmaz, 2011 yılında yurtdışından Emre Akbaba’yı keşfeden ve Türkiye’ye getiren isimlerden biri.

Mersin’de oturan Korkmaz’la yaptığımız söyleyişi de, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve Türk futbolunun geleceği hakkında konuştuk.

Geçtiğimiz yıllarda Mersin’in kurtuluşunun alt yapıda olduğuna sürekli vurgu yapan Antalyaspor scout ekibinde yurtdışı sorumlusu olan Ahmet Korkmaz, Türk futbolunun gelişmesinde büyük payı olan ve özellikle Ankaraspor’da alt yapıdan çıkardığı sporcularla, büyük katkı sağlayan Sedat Karabük’le yeniden bir araya gelerek, yeni yetenekli çocukları keşfedip, Türk futboluna kazandıracaklarını söyledi.

A.ÖZTÜRKMEN: Sayın Korkmaz, yeniden Antalyaspor. Ne diyeceksiniz bu konuda?

A.KORKMAZ: Uzun yıllar birlikte çalıştığım ve Türk futbolunun önemli isimlerinden Sedat Karabük, Antalyaspor’la anlaştı. Dolayısıyla ekip olarak bizde Antalyaspor’a geldik.  Sedat Karabük,  Antalyaspor’un altyapı genel koordinatörü oldu ve bütün ekip ona bağılı olarak çalışıyoruz.

A.ÖZTÜRKMEN: Karabük’le daha önce de çalışmıştınız doğru mu?

A.KORKMAZ: Sedat Karabük’le daha önceden beraber hem Ankaraspor, hem de Antalyaspor’da görev aldık. Karabük bana, ‘ Avrupa’daki gurbetçi çocukları izle ve en azından  bu çocuklarımızı Türk futboluna ve  Antalyaspor’a kazandıralım. Türk futboluna katkımız olur. Bende memnuniyetle kabul ettim.

A.ÖZTÜRKMEN: Emre Akbaba’yı Türk futboluna kazandıran isimlerin başındasın. Nasıl oldu bu olay?

A.KORKMAZ: Dediğim gibi daha önce de Sedat Karabük’le beraber çalıştık ve 2011 yılında şuan Galatasaray’da oynayan Emre Akbaba’yı, Antalyaspor’a ilk getirenlerden biri biziz. Üç arkadaş gittik ve orda kısmen de olsa emeklerim var. Emrah Akbaba,  Antalyaspor’a gelmesinde benim imzam vardı. Şuanda Galatasaray’a kazandırdık ve Türk futbolu bir yetenek daha kazandı.

A.ÖZTÜRKMEN: Yeni yetenekler için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

A.KORKMAZ: Bundan sonra yapacağımız şey, alt yapıdaki genç çocukları ve Avrupa’daki genç gurbetçileri Sedat Karabük’e bağlı olarak yetenekli çocukları Türk futboluna kazandırmak için ilk olarak Antalyaspor’a getireceğiz.  Bu arada Mersin ve bölgesindeki kişilere de bakacağım, üst yetenekler varsa bunları Antalyaspor’u namına götüreceğim. Görevimiz bu

A.ÖZTÜRKMEN: Antalyaspor’un kurduğu bu sistem daha önce Mersine kurulmuş oysaydı. Mersin bu durum da olur muydu?

A.KORKMAZ: Sizinle de daha önce birkaç kez buluştuk ve görüştük. Ben Ankara sporda görev aldığımda Mersin’deki futbolun geleceği ile ilgili görüşlerimi söylemiştim. Ben Ankara sporda görev aldığım zaman, Mersin’de 120 tane sporcuyu idmana çıkarıp, denedik ve bazılarını Ankara spora götürdüm. Bunların birkaç tanesi başarılı oldu. Ve orada da katkılarımız oldu.  Fakat o zaman da demiştim. Mersin İdmanyurdu’nun geleceği altyapıdadır. Bunun için beyanatlarımda vardır. Ama maalesef altyapıya Mersin’de önem verilmedi. Önem verilmiş olsa Mersin İdmanyurdu bu duruma gelmezdi. Yoksa Mersin’de çok yetenekli sporcular var. Fakat Mersin’de iyi hocalarda var. Bunlardan daha iyi faydalanıla bilirdi. Fakat burada dışarıdan gelen hocalar genellikle hep günü kurtarmak için çalıştılar. Bu altyapıya önem vermedikleri için maalesef takım şuan da süper amatörde oynuyor. Onun için üzücü bir olay.

A.ÖZTÜRKMEN: Sedat Karabük Antalya için bir şans mıdır?

A.KORKMAZ: Bence de Sedat Karabük bir şanstır. Daha öncede Antalyaspor’a gelmişti ve bende orada görev yapmıştım.  4 sene Ankara sporda görev yaptığımda çok güzel bir ortam yapmıştık. Ama ortamlar bizi kısa bir sürede oradan ayırmak zorunda bıraktı. Tekrar Sedat Karabük’ün gelmesiyle büyük bir kazanç olacaktır. Ve Türk futbolu içinde büyük bir gelecek de hazırlıyoruz. İnşallah bu da Antalyaspor’umuz için de başarılı olacaktır. Antalyaspor’un başarılı olması, Türk futboluna katkı sağlaması anlamına geliyor. Biz de onun içinde Sedat Karabük’e bağlı olarak, Avrupa’daki gurbetçi çocuklarımız gidip izliyoruz. İzledikten sonra oradaki yetenekli çocukları buraya davet ediyoruz. Nihai karar, Antalya’da veriliyor. Bizim bir imza yetkimiz yok. Sadece Sedat Karabük ve birkaç tane hoca ile beraber karar veriyoruz, idmana çıkıyor.  Yurtdışında yetenekli gördüğümüz 70-80 çocuk arasında 3-4 tanesi şans buluyor ve buraya getiriyoruz. Emre Akbaba’da bunlardan biri.

A.ÖZTÜRKMEN: Mersin deki futbolu nasıl değerlendiriyorsunuz?

A.KORKMAZ:

Elbette ki Mersin’ de Hamit İzol’un büyük katkısı var. Bana göre Hamit İzol Mersin İdmanyurdu’nu bırakmamalıydı, şartlar ne oldu, neden bıraktı bilmiyorum ama Mersin İdmanyurdu için bir şanstı.

Eğer yeteri kadar Hamit Bey kalmış olsaydı. Mersin İdmanyurdu daha yüksek seviyelere çıkacağına emindim. Fakat bundan sonra yapılacak şey, olmuşla ölmüşe çare yok. Yeniden hak ettiği yerde olması için herkes düşünecek ve birlikte hareket edecek.  İnşallah Mersin İdmanyurdu iyi bir seviyeye gelirse çok mutlu olacağız. Fakat ben de elimden geldiği kadar katkı verdim vermeye de devam edeceğim. Nihayetinde bende isterim Mersin İdmanyurdu’nda da görev alıp, iyi bir pozisyona gelmesini. Bunun için elemden geldi kadar yardımcı olabilirim. Ve olacağım da. Yeter ki Mersin İdmanyurdu o seviyeye gelsin. Ben zamanın da çok söyledim, Mersin İdmanyurdu’nun kurtuluşu altyapıda diye. Fakat bizi dinleyen olmadı.