Mersin, yaralarını sarıyor

Mersin’i etkisi altına alan yağışların hemen ardından kent genelinde meydana gelen olumsuz koşullar kısa sürede ortadan kaldırıldı.

HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yönetimindeki Kriz Masası, kent genelinde sorun yaşanan bölgelere kısa sürede müdahale etti.

28 Aralık gecesi başlayan ve öğlen saatlerine kadar ara vermeden yağan kuvvetli yağış, Mersin’i etkisi altına aldı.

Bazı bölgelerde su baskınları yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masasıyla olası faciaların önüne geçildi, olumsuz koşullar da kısa sürede ortadan kaldırıldı.

İMDADA İTFAİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

Metrekareye 156 kilogram yağışın düştüğü Mersin’de, vatandaşın yardımına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler yetişti. Sabah saatlerinden itibaren 258 su baskını ihbarı alan ekipler, mahsur kalan 170 kişiyi tahliye ederek kurtarırken, 27 aracı da mahsur kaldığı yerlerden çıkardı. Vatandaştan alınan yardım ihbarlarına en kısa sürede müdahale eden İtfaiye ekipleri, vatandaşın imdadına yetişti.

MESKİ’DE SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Kriz Masası’nın yönetiminde yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın talimatıyla Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MESKİ) seferberlik ilan edildi. MESKİ ekipleri, gece saatlerinden itibaren olası su baskınlarının önüne geçmek için; 34 ve 13’üncü Cadde, GMK Bulvarı, Valilik, 225’inci Cadde, Güneykent Mezarlığı civarı, Silifke Caddesi, Yenişehir Hastanesi, Okan Merzeci Bulvarı, 209’uncu Cadde, Adnan Menderes Bulvarı, Mithat Toroğlu Mahallesi 209 ve 215’inci Cadde ve çevresi, 26 ve 13’üncü Cadde’nin kesiştiği bölge ve Kipa Kavşağı’nda bütün ekipleriyle müdahalede bulunarak hayatı normal akışına çevirdi.

KOCAMAZ, VATANDAŞLA BULUŞTU

Çalışmalar kapsamında ana caddelerde akışın güvenli şekilde sağlanması için su tahliye işlemleri gerçekleştirilirken, orta refüjler de yırtılarak suyun akışı sağlandı. Motopomp isimli su tahliyesinde kullanılan pompalarla vatandaşın imdadına da yetişen ekipler, ihbar yapılan yerlere destek verdi.

Afetin yaşanmaya başladığı andan itibaren sahaya inerek çalışmaları koordine eden Kocamaz; Mezitli, Mezitli Deresi, Yenişehir 34’üncü Cadde ve Toroslar Sağlık Mahallesi başta olmak üzere sel felaketinden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu. Kocamaz, oluşturulan Kriz Masası ile tam bin 500 personel ve 430 araçtan oluşan ekibin bölgelerdeki olumsuz koşulları hızla ortadan kaldırdığını aktardı.