Mersin Türk Eximbank şubesi açıldı

Bir dizi temaslarda bulunmak için Mersin’e gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Türk Eximbank Mersin Şubesi, Akdeniz İhracatçıları Birliği (AKİB) bünyesinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Gülle ve Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Mersin’de son yıllarda artış gösteren ihracattan dolayı Türk Eximbank’ın olmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Gülle, Mersin’de ilk şube açılışı ile bunu hayata geçirdiklerini söyledi.

Gülle, “2018’de sadece Mersin’de ihracatçıları, ihracatlarını bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında artırarak 1,7 milyar dolara taşıdı. Bu sayede ilimizin ihracattan aldığı pay da yüzde 1’in üzerine çıkarken, Akdeniz İhracatçı Birliklerimizde, iddialı ihracat rakamlarını sürdürüyor. AKİB’in ilk 9 ayda ihracatını yüzde 11 artırarak, 10 milyar sınırına dayandığını görüyoruz.  Bu gelişmeler ışığında, İstanbul’da Dış Ticaret Kompleksimiz ve İzmir’de EİB İrtibat Ofisi’nin ardından, AKİB binamızda da ihracatçılarımıza hizmet verecek şubeyi açıyoruz. 2018’de, her 4 dolar ihracatımızın 1 dolarında, Eximbank’ın katkısı var. Bu oran çok kısa sürede çok daha ileri seviyeye taşınacak. Bu konuda her şeyi Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan beklemek olmaz dedik, TİM ve İhracatçı Birliklerimiz olarak, yedek akçelerimizden 256,2 milyon TL’ye geçtiğimiz ay Eximbank’a aktardık. Bu sayede bankamızın daha fazla ihracatçıya, daha uygun koşullarda,  daha geniş bir yelpazede hizmet verebilmesi için elimizi taşın altına koyduk. Birliklerimizdeki her bir kuruşun tekrar ihracatçılarımızın emrine, kullanımına sunulması en temel önceliğimiz” diye konuştu.