Kırsal Mahalle Buluşmaları devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın 8.si, Erdemli’nin Güzeloluk ve Silifke’nin Sarıaydın Mahallelerinde yapıldı.

HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, Mersin’in kırsal mahallelerinde ve kent merkezinde yaşayan kadınları periyodik aralıklarla düzenlediği buluşmalarda bir araya getirip, hem üreticiye destek oluyor, hem de kültürel kaynaşmayı sağlıyor. Kırsal Mahalle Buluşmaları kapsamında Mersin’in merkezinden otobüslerle yola çıkan yaklaşık 200 kadar kadın, Erdemli İlçesi Güzeloluk Mahallesi ve Silifke İlçesi Sarıaydın Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla bir araya gelerek, hem tarihi ve doğal güzelliklerin tadını çıkardı, hem de kadınların ürettiği ürünleri satın alarak aile ekonomilerine katkı sağladı. Kent merkezinden yola çıkan kadınların ilk durağı Mersin’in merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke İlçesi Sarıaydın Mahallesi oldu. Nüfusunun büyük çoğunluğu tarımla uğraşan Sarıaydın’da üretilen organik ürünleri ve yöresel lezzetleri tatma ve satın alma fırsatı bulan kadınlar, bol oksijenli, doğal bir ortamın tadını çıkardı. Sarıaydın’ın ardından Erdemli İlçesi Güzeloluk Mahallesi’ne geçen kadınlar, Milli Mücadele Dönemi’nde Kuva-yi Milliye’nin toplanma alanı olarak kullandığı evi gezerek, hala kullanımda olan ve dokusunu kaybetmemiş evin ve mahallenin kurulma hikayesini dinledi.  Son olarak Güzeloluk Mahallesi sakinlerinin çalgılar eşliğinde söylediği şarkı ve türkülere eşlik ederek oyunlar oynayan kadınlar, müziğin birleştirici gücüyle doyasıya eğlendi.

“BİZİ GÜLER YÜZLE KARŞILADILAR”

Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, kadınların ortamın güzelliğine hızlıca adapte olduklarını vurgulayarak, “Biz bu kaynaşmayı görünce başardığımızı hissediyoruz. Biz buluşmak, karşılaşmak, bir araya gelmek, memleketimizin her köşesini tanımak ve tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.