“İnsanlık suçuna uyanmak istemiyoruz”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 10 Ekim 2015’te Ankara’da 109 kişinin katledildiği olayın dördüncü yılında yayımladığı kınama mesajında “Artık her gün, yeni bir insanlık suçuna uyanmak istemiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

BarosBaşkanı Bilgin Yeşilboğaz, 10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’nin farklı şehirlerinden Ankara’ya, ‘Barış ve Demokrasi Mitingi’ için gelen ve en küçüğü 8 yaşında olan 109 kişinin katledildiği, 580 kişinin de yaralandığı terör eylemini dördüncü yılında yayımladığı yazılı mesajla kınadı.

Ankara Garı katliamının, toplumuzdaki barış ve demokrasi değerlerini hedef alan bir insanlık suçu olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi de, devletin katliamı engellemek için gerekli önlemleri almaması ve yargı sürecidir. Katliamın mağdurları hala adaletin yerini bulacağı günü bekliyor. Toplanma özgürlüğü, yasalarla verilen bir haktır ve demokrasinin temelini oluşturur. Devlet vatandaşların bu hakkını korumalıdır. İnsanlığa, demokrasiye, barışa, birlik ve beraberliğimize yapılan saldırılar cezasız kalmaktadır. Artık her gün yeni bir insanlık suçuna uyanmak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

“BARIŞI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Mersin Barosu olarak, katiller yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Yeşilboğaz, “Bizler bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız. Terörün her türlüsünü bir kez daha lanetleyerek; 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, bütün vahşete, şiddete, katliamlara rağmen; eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.