Alkışlar Tarhan’a!…

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, kıskançlık, hesetlik, çekememezlik, bir diğerini ötekileştirmek, vs.vs..Bununla ilgili öyle bir söz var ki; ‘Hayvanlar bile yiyeceğini çalmak isteyen diğer hayvanlara tepki gösterirken, insanların ekmeğini çalan hırsızı alkışlaması bir akıl hastalığıdır…’ gerçekten doğru ve çarpıcı bir teşhistir.

Neşet Tarhan başkanlığından önce yıllarca Belediyelerde başkan yardımcılığı yaptı. Her konuda bilgi ve birikime sahip bir isim. Aynı zamanda iyi bir sosyal demokrat ve iyi bir başta kadın olmak üzere, birçok hakların savunucusu. Rant ve çıkar peşinde koşanlar Neşet Tarhan’ı sevmezler. Aynı zamanda Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’i de sevmezler. Çünkü Tarhan, yalanı talanı dolanı sevmez ve belediyenin haklarını, halkın hakları olarak görür, korur ve kimseye yedirmez. Tarhan, yaptığı sosyal projeler ve etkinliklerle daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi farklılık yaratmıştır. Tarhan’ın bu başarısı kent içinde kalmamıştır, yurt içinde de hiç kalmamıştır ve dünya geneline yayılmıştır. Tıpkı Çin’de aldığı birincilik ödülü gibi.

Tarhan, son yıllarda hunharca öldürülen, taciz ve tecavüze uğrayan kadınların bilinçlenmesi ve kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanabilmesi için bir çok yerde kadın üretici pazarları kurmuştur ve kadınlarımız, annelerimiz buralarda kendi yaptıkları ürünleri satabilme imkanını sahip oldular. Kimi evine ekmek götürdü, kimi çocuğunu okuttu, hasta olan yakınları için çalıştı ama sonuçta Tarhan’ın hayata geçirdiği Kadın üretici pazarları ile başardılar.

Bence bu saatten sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yakaladığı bu başarı çıtasını daha da yukarılara taşımalı ve bu yüzden MEZİTLİ, NEŞET TARHAN’LA YOLA DEVAM ETMELİ…