5. Kadın Üretici Pazarı açıldı

Mezitli Belediyesi’nin ödüllü projelerinden olan Kadın Üretici Pazarı’nın beşincisi, Esenbağlar-Eski Mezitli Mahallesinde açıldı.

Mersin’e gelen birçok ünlü isminde durak noktası olan Kadın Üretici Pazarı’nın beşincisi Esenbağlar-Eski Mezitli Mahallesi’nde açıldı.

HABER MERKEZİ

Esenbağlar-Eski Mezitli Kadın Üretici Pazar’ında kadınlar kendilerine ait el emeği örgülerinin yanı sıra sebze, meyve ve organik ürünlerle elde edilmiş çeşitli gıdaların satışını yapıyorlar. Kendi ayakları üzerinde durabilen ve aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, yeni yerlerinde yarattıkları bu farklı pazar anlayışıyla hafta içi beş gün, Mezitli ve ilçe dışından gelen müşterini bekliyorlar.

KADINLARIMIZA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

Esenbağlar-Eski Mezitli Mahallesi’ne kurulan Kadın Üretici Pazarı açılışı; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti. Kadın üreticilerin kendi yetiştirdikleri ürünleri sattığını söyleyen Tarhan, konuşmasına şu şekilde devam etti: ”Bugün burada beşinci Kadın Üretici Pazarını açıyoruz. Buna karar verirken iki tarafında talebini dikkate alarak yapıyoruz. İlki burada çalışmak isteyen kadınların olup olmadığına, ikincisi de “Burada böyle bir potansiyel var mı” diye bakıyoruz. Buranın yapımını da Gelecek Kolejinin sahibi Özgür Öztürk destek verdi. Kendisi kadınlarımıza yardımcı oldu. Okulun sebze ve meyve eksiklerini de buradan alacaklarını söylediler. Çok iyi olacağına ben inanıyorum, kadınlarımız kazanacaklardır. Zaten Türkiye’de örnek gösterilen bir proje, meclis üyelerimiz Belediye Meclisinden bunun yönetmeliğinin kararını çıkartılar. Bizden sonra birileri, pazarlarımızın ne yeri değişecek nede kaldırılacaktır. Buraya gelerek bizi yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ediyorum. İnandığım için söylüyorum, kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye’de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.